12.07.2018 11:30

Lukoki en Misidjan razen alweer in Champions League

Waar veel voetballiefhebbers de ogen gericht hebben op het Wereldkampioenschap in Rusland, hebben fans van clubvoetbal alweer het vizier op de Champions League. Zo zijn de Nederlanders Jody Lukoki en Virgil Misidjan alweer begonnen aan hun Europese avontuur.

Woensdagavond kwam PFC Ludogorets Razgrad, de Bulgaarse werkgever van Lukoki en Misidjan in actie in de eerste voorronde van de Champions League. De ploeg werd vorig seizoen kampioen in Bulgarije, maar moet desondanks vier voorrondes overleven om in het hoofdtoernooi te raken. Tegenstander was het nietige Crusaders FC uit Noord-Ierland, wat dan ook zeer eenvoudig aan de kant werd gezet door Ludogorets: 7-0.


Lees ook: Inter en Bayern al 36 jaar vertegenwoordigd in finale 


Bij de thuisploeg begon Misidjan, voormalig speler van Willem II en RKC Waalwijk, aan de aftrap en hij zag zijn ploeg de Noord-Ieren van de mat vegen. Scoren deed hij niet, onder meer de Poolse spits Jakub Świerczok wel: hij maakte een hattrick. Lukoki (oud-speler van Ajax, PEC Zwolle en SC Cambuur) begon het duel vanaf de bank, maar een klein kwartier voor het einde werd hij binnen de lijnen gebracht voor Wanderson en maakte de twee laatste treffers mee. 

Ludogorets kreeg nog voldoende kansen om de score verder op te voeren, maar Crusaders-doelman Sean O'Neill hield de schade nog enigszins beperkt. Toch kon de sluitpost niet voorkomen dat de Bulgaarse ploeg een record in handen mocht nemen. Het was namelijk de grootste overwinning ooit voor Ludogorets in de Champions League. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner