12.07.2018 13:30

Peru's verleden voorspelt Frankrijk als WK-winnaar

De finale van het Wereldkampioenschap in Rusland gaat tussen Kroatië en Frankrijk. De Fransen schakelden eerder dit toernooi in de poulefase Australië en Peru uit. De exit van laatstgenoemde ploeg kan wel eens een mooie voorbode betekenen voor de ploeg van Didier Deschamps.


Lees ook: Frankrijk van alle landen vaakst finalist sinds 1998 


In het verleden speelde Peru namelijk viermaal eerder op een WK en in alle gevallen werd het eerder in het toernooi uitgeschakeld door de latere wereldkampioen. Toeval? Misschien, maar voor de Fransen is het een hoopgevende statistiek. Toen Peru voor de eerste keer meedeed aan het mondiale toernooi in 1930, trof het gastland Uruguay in de poulefase. De Uruguayen wonnen met 1-0 door een treffer van Hernan Castro en twaalf dagen later werden de Zuid-Amerikanen wereldkampioen door Argentinië met 4-2 te verslaan.

Ook in 1970 (Brazilië), 1978 (Argentinië) en 1982 (Italië) overkwam het de Peruvianen: uitschakeling tegen de wereldkampioen. Eerder dit toernooi won Les Blues namelijk met 1-0 van Peru, door een treffer van Kylian Mbappé. Het betekende dat Peru bleef steken op nul punten. De zege in de laatste speelronde tegen het Australië van Bert van Marwijk (2-0) was niet voldoende om naar de laatste zestien te gaan. 

Peru speelde op al haar WK's tegen de latere wereldkampioen:

  • WK 1930 – Uruguay
  • WK 1970 – Brazilië
  • WK 1978 – Argentinië
  • WK 1982 – Italië
  • WK 2018 – Frankrijk? 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner