15.07.2018 13:27

Rooney treedt in voetsporen Lampard en Gerrard

 

Terwijl de climax van het WK nadert wordt er in Amerika gewoon competitievoetbal gespeeld. Wayne Rooney trad in de nacht van zaterdag op zondag in de voetsporen van Frank Lampard en Steven Gerrard.

De Everton- en Manchester United-legende debuteerde namelijk in de Major League Soccer. Rooney maakte deze zomer de overstap van de Premier League naar de Amerikaanse competitie en maakte voor D.C. United zijn eerste speelminuten. In het duel met de Vancouver Whitecaps kwam Rooney na een klein uur in het veld, om vervolgens een half uur later bij zijn eerste goal in de MLS betrokken te zijn.

Rooney combineerde op de rand van het strafschopgebied met Paul Arriola, die met een droge knal de linkerhoek vond. Rooney speelde net als Lampard en Gerrard honderden wedstrijden in de Premier League. De iconen van het Engelse voetbal kwamen gezamenlijk tot 1.604 wedstrijden in de hoogste competitie (Lampard 609, Gerrard 504, Rooney 491). Lampard en Gerrard hebben hun actieve spelersloopbaan beëindigd en zijn inmiddels trainer bij respectievelijk Derby County en Rangers FC.

In de MLS staan momenteel 24 spelers met een verleden in de Eredivisie onder contract. Op alfabetische volgorde: Juan Agudelo, Jozy Altidore, Vytautas Andriuškevičius, Samuel Armenteros, DaMarcus Beasley, Michael Bradley, Magnus Eikrem, Felipe Gutiérrez, Danny Hoesen, Zlatan Ibrahimović, Marcel de Jong, Johan Kappelhof, Guram Kashia, Roland Lamah, Kelvin Leerdam, Michael de Leeuw, Nicolás Lodeiro, Haris Medunjanin, Krisztián Németh, Shane O'Neill, Valeri Qazaishvili, Jukka Raitala, Albert Rusnák, Gregory van der Wiel.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner