16.07.2018 06:45

Nieuw toeschouwersrecord in Amerikaanse MLS

Atlanta United FC is bezig aan een uitstekend seizoen in de Major Soccer League. De Amerikaanse ploeg staat na 21 wedstrijden bovenaan in de competitie, al heeft het een wedstrijd meer gespeeld dan New York City FC en zelfs drie dan New York RB. Op verliespunten kunnen die teams nog over Atlanta United FC heenwippen.

In de strijd om het kampioenschap deed de koploper uit Atlanta, die pas op 5 maart 2017 debuteerde als profclub, zondagavond degelijke zaken tegen het Seattle Sounders van onder meer oud-Ajacied Nicolás Lodeiro. Laatstgenoemde opende de score vanaf de strafschopstip, maar Josef Martínez kopte Atlanta United FC vervolgens op gelijke hoogte, waardoor het 1-1 werd. Dat deed Martínez voor een recordaantal toeschouwers: 72.243 bezoekers bekeken het duel in het Mercedes-Benz Stadium. Daarmee scherpte Atlanta United FC haar eigen record aan. 

Top vijf meeste toeschouwers in de MLS:

  1. 72.243 bezoekers: Atlanta United – Seatle Sounders
  2. 72.035 bezoekers: Atlanta United – D.C. United
  3. 71.874 bezoekers: Atlanta United – Toronto FC
  4. 70.425 bezoekers: Atlanta United – Orlando City
  5. 69.255 bezoekers: LA Galaxy – NJ/NY Metrostarts


Lees ook: Frankrijk meldt zich bij meervoudig WK-winnaars 


Dat Atlanta United FC zo goed presteert, is ook geen heel grote verrassing. De ploeg investeerde flink in nieuwe spelers sinds haar entree in de competitie. Zo haalde het begin 2016/2017 de Paraguayaanse middenvelder Miguel Almirón voor een recordbedrag van 7,5 miljoen euro. Nooit eerder werd er zoveel betaald door een MLS-club voor een speler. Dat record staat nu niet meer in de boeken, al voert Atlanta United FC alsnog die lijst aan. Begin dit seizoen werd Ezequiel Barco (foto onder) aangetrokken. De kleine dribbelaar kostte The Five Stripes liefst 12,3 miljoen euro. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner