17.07.2018 14:45

Rijkelijk gevulde prijzenkast Varane puilt flink uit

Er zijn maar weinig voetballers ter wereld die 25 jaar zijn en zoveel succes hebben geboekt als Raphaël Varane. De centrale verdediger won afgelopen weekend het Wereldkampioenschap in Rusland met Frankrijk en vult daarom zijn indrukwekkende prijzenkast verder aan. De enige speler die enigszins vergelijkbare trofeeën had gewonnen op dezelfde leeftijd is Gerard Piqué. 

Varane was tijdens de mondiale eindronde van onschatbare waarde voor de ploeg van Didier Deschamps. De Franse keuzeheer deed daarom elke wedstrijd een beroep op de verdediger van Real Madrid. Zodoende kwam Varane tijdens het toernooi tijdens zeven wedstrijden in actie en omdat hij geen enkele keer naar de kant werd gehaald, maakte hij de meeste minuten van alle Franse spelers. 

Spelers Frankrijk met de meeste minuten tijdens het WK:

  1. Raphaël Varane – 630 minuten, 7 wedstrijden
  2. N'Golo Kanté – 595 minuten, 7 wedstrijden
  3. Lucas Hernández – 590 minuten, 7 wedstrijden
  4. Antoine Griezmann – 571 minuten, 7 wedstrijden
  5. Olivier Giroud – 546 minuten, 7 wedstrijden

Op clubniveau won Varane de afgelopen jaren ook genoeg. Wat heet, in de afgelopen jaren schreef hij met Real Madrid viermaal de Champions League-zege bij op zijn palmares. Daarnaast veroverde de krachtpatser ook driemaal het WK voor clubs, twee keer de Spaanse Primera División, driemaal de UEFA Super Cup, twee keer de Spaanse Super Cup en eenmaal de Spaanse beker. 


Lees ook: Gudelj niet ingeschreven tweede seizoenshelft 


Eén van de Champions League-zeges was dit seizoen. Daarmee schaart de Franse mandekker zich in een zeer fraai rijtje. In het verleden wonnen namelijk slechts drie spelers in hetzelfde seizoen het WK én de Champions League. Sami Khedria deed dat in 2014 (met Real Madrid en Duitsland), Robert Carlos in 2002 (met Real Madrid en Brazilië) en Christophe Karambeu in 1998 (met Real Madrid en Frankrijk). Khedira is van het viertal de enige speler die niet in actie kwam tijdens de WK-finale, hij raakte namelijk in de warming-up geblesseerd en moest zodoende het duel met de Argentijnen laten schieten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner