20.07.2018 10:30

Stuntploeg uit San Marino is Europees uitgeschakeld

SP Tre Fiori kende een geweldig Europees seizoen. Vorig seizoen? Nee, dit seizoen. Inderdaad, de Europese voorrondes zijn nog maar net van start. De ploeg uit San Marino is al uitgeschakeld, maar beleefde toch een historisch moment.

In de eerste voorronde van de Europa League wist de ploeg nog te winnen van Bala Town uit Wales. Daarmee werd SP Tre Fiori de eerste ploeg uit San Marino die een Europese kwalificatieronde wist te winnen, alle 38 voorgaande tweeluiken gingen verloren. Het ging bovendien op redelijk overtuigende wijze. Op eigen veld werd Bala Town namelijk met 3-0 aan de kant geschoven, terwijl het duel in Wales in 1-0 eindigde in het voordeel van de thuisploeg. Voldoende dus om de volgende ronde te bereiken.


Lees ook: Cultheld Platje heeft Indonesisch goalseizoen geopend 


Daarin trof de ploeg uit San Marino het sterker ingeschatte Nogometni Klub Rudar Velenje uit Slovenië. Dat bleek ook, want SP Tre Fiori kwam er niet aan te pas tegen de nummer vier van vorig seizoen in de PrvaLiga. In Slovenië eindigde het in 7-0, waarna de return eigenlijk een formaliteit werd. Ook dat duel wist Nogometni Klub Rudar Velenje naar zich toe te trekken: 3-0. Ondanks dat SP Tre Fiori nu al is uitgeschakeld in Europa, kan het zeer tevreden terugkijken op deze historische prestatie. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner