20.07.2018 22:24

VIDEO: De Jong-achtige karatetrap in voorronde CL

In de voorrondes van de Champions League gaat het er keihard aan toe. Bij het duel tussen Videoton FC en F91 Dudelange ging verdediger Bryan Mélisse met rood van het veld na een karatetrap op de tegenstander.

De heenwedstrijd in Luxemburg, waar Dudelange vandaan komt, was in 1-1 geëindigd. Een thuiszege was voor Videoton genoeg om verder te gaan in de voorrondes en die kant ging het dinsdagavond ook op in Hongarije. Bij een tussenstand van 2-1 voor de thuisploeg sloegen bij Dudelange-verdediger Mélisse de stoppen door. Met een karatetrap schopte hij Máté Pátkai vol op de borst. Met een rode kaart kon Mélisse vervolgens het veld vroegtijdig verlaten.

De karatetrap doet denken aan die van Nigel de Jong op de borst bij Xabi Alonso in de WK-finale van 2010. Oordeel zelf:

Videton stuit in de tweede ronde op PFC Ludogorets Razgrad, waar de Nederlanders Jody Lukoki en Virgil Misidjan onder contract staan. Zij boekten met Ludogorets de grootste overwinning ooit in de Champions League. Ajax is in deze ronde ook ingestroomd. De Amsterdammers spelen woensdagavond de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen Sturm Graz.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner