22.07.2018 13:47

Zwervende Ola John tekent bij zesde club in vijf jaar

Nederlander Ola John heeft opnieuw een nieuwe club gevonden. De buitenspeler, die zes jaar geleden als groot talent de Nederlandse velden verliet, maakt de overstap naar het Portugese Vitória Guimarães.

Nadat hij in 2012 voor twaalf miljoen euro van FC Twente naar SL Benfica transfereerde, liep zijn Portugese avontuur uit op een teleurstelling. Hoewel de 26-jarige John in zijn eerste seizoen nog 34 keer in actie kwam, wist hij niet te imponeren: hij scoorde driemaal.

De aankoop van de Portugese topclub leek een logische. John gold als een van de grootste talenten van Nederland, die met Twente onder andere de KNVB Beker veroverde. In de jeugd werd hij met twintig doelpunten topscorer van de B-jeugd. De wereld lag aan zijn voeten.

Na twee goede jaren bij Twente verliet hij Nederland op twintigjarige leeftijd. Bij Benfica slaagde hij dus niet. Daarna volgden uitleenbeurten aan Hamburger SV, Reading FC, Wolverhampton Wanderers en Deportivo La Coruña. Bij Reading ging het qua speeltijd met 33 wedstrijden nog redelijk, maar zijn vier doelpunten wisten de club niet te overtuigen. Daarom keerde hij afgelopen seizoen terug naar Portugal, maar hij speelde geen minuut.

De eenvoudig Oranje-international zet nu een stap omlaag om zijn carrière een impuls te geven. Hij ruilt de landskampioen in voor de nummer negen van de Portugese competitie. John tekent voor drie jaar bij de middenmoter uit Guimarães.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner