23.07.2018 07:00

Nederlands trio helpt Club Brugge record verstevigen

Club Brugge heeft de eerste prijs van het nieuwe seizoen al binnen. De Belgische ploeg won zondagavond de Supercup van Standard Luik na een 2-1 zege. Dat deed de ploeg van Ivan Leko met drie Nederlanders aan de aftrap.

Ruud Vormer en Stefano Denswil zijn daar de bekende namen, maar Arnaut Danjuma is daar deze zomer bijgekomen. Voor de meesten is laatstgenoemde bekend onder de naam Arnaut Groeneveld, maar sinds zijn overstap naar de Belgische topclub heeft hij besloten om zijn shirtnaam te veranderen naar Danjuma. De buitenspeler kwam deze zomer over van NEC en maakte meteen furore tijdens de Supercup. 


 Lees ook: Zwervende Ola John tekent bij zesde club in vijf jaar 


Club Brugge won door treffers van Hans Vanaken en Wesley voor rust, terwijl Standard Luik-speler Edmilson de eretreffer maakte. Danjuma was verantwoordelijk voor één van de assists en kon na afloop rekenen op lovende woorden van zijn trainer. "Groeneveld (Danjuma, red.) was in de eerste helft bepalend", sprak de Kroaat Leko na afloop van het gewonnen duel.

De ploeg van aanvoerder Vormer won vorig seizoen de competitie en is in het huidige seizoen dus verder gegaan met het winnen van prijzen. Club Brugge won de Supercup zondagavond voor de vijftiende keer in de geschiedenis van het bestaan van de prijs. Geen enkele andere ploeg won zovaak, al hijgt RSC Anderlecht met dertien overwinningen in de nek van de club uit Brugge. 

Clubs met meeste eindzeges in Belgische Supercup:

  1. Club Brugge: 15 overwinningen
  2. Anderlecht: 13 overwinningen
  3. Standard: 4 overwinningen

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner