24.07.2018 08:30

Peñarol vreemde in lijst vol topclubs qua WK-goals

Zonder dat er een speler van Bayern München afgelopen Wereldkampioenschap in Rusland tot scoren kwam, is de Duitse ploeg nog altijd de club met de meeste treffers op het WK ooit. In totaal maakten spelers van Der Rekordmeister 76 doelpunten.

Dat zijn twee goals meer dan Real Madrid. Namens die ploeg scoorde onder meer toernooiwinnaar Raphaël Varane afgelopen WK. De top vijf wordt verder gecompleteerd door andere Europese grootmachten. Spelers van Inter, dat met afgelopen WK onder meer Ivan Perišić als doelpuntenmaker op het WK had lopen, FC Barcelona en Juventus maakten allemaal ooit meer dan vijftig WK-treffers.

Clubs met de meeste treffers ooit op het WK:

  1. Bayern München – 76 doelpunten
  2. Real Madrid – 74 doelpunten
  3. Inter – 70 doelpunten
  4. FC Barcelona – 68 doelpunten
  5. Juventus – 55 doelpunten
  6. CA Peñarol – 39 doelpunten
  7. Atlético Madrid – 38 doelpunten
  8. Manchester United – 37 doelpunten


 Lees ook: Peñarol vreemde in lijst vol topclubs qua WK-goals 


De grote vreemde eend in de bijt is CA Peñarol. De Uruguayaanse ploeg houdt onder meer Atlético Madrid, Manchester United, Chelsea FC, AC Milan en Paris Saint-Germain achter zich. Dat komt mede door het fraaie verleden van Uruguay op het mondiale eindtoernooi. Zo won het land in 1930 en 1950 het WK, met veel doelpuntenmakers van CA Peñarol. De eerste WK-treffer staat op naam van Juan Anselmo, die in 1930 tegen Roemenië één van de vier doelpunten voor zijn rekening nam. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner