24.07.2018 13:15

Jongste AZ-debutant ooit tekent tweede profcontract

Jasper Schendelaar, begeerd door onder meer Ajax en Arsenal FC, blijft langer aan AZ Alkmaar verbonden. De zeventienjarige keeper heeft een mondeling akkoord bereikt met de Alkmaarse club, meldt AZ op de website. Het talent tekent een contract voor drie seizoenen met een optie voor nog twee jaar.

Dat Schendelaar in de belangstelling staat van meerdere topclubs, komt mede doordat de doelman de jongste AZ-debutant ooit werd in een officieuze wedstrijd. In de zomer van 2016 speelde Schendelaar mee met AZ in het oefenduel tegen de Polderse Selectie. De keeper was destijds vijftien lentes oud. De AZ-doelman wordt in Nederland gezien als één van de grootste keeperstalenten, maar tot een debuut in de hoofdmacht kwam het niet na zijn officieuze debuut.


 Lees ook: Matige Ajax-voorbereiding wél beter dan laatste 3 jaar 


Ook maakte Schendelaar nog geen minuten namens Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie, maar daar zal aankomend seizoen zeer waarschijnlijk verandering in komen. Een zomer geleden was hij nog de eerste doelman bij het Europees Kampioenschap voor spelers jonger dan zeventien jaar. Met Oranje bereikte Schendelaar de kwartfinale, maar daarin waren de leeftijdsgenoten van Duitsland met 2-1 te sterk. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner