25.07.2018 07:00

Brands verbreekt clubrecord bij aankoop Richarlison

Marcel Brands heeft niet veel tijd nodig gehad om zijn eerste grote aankoop voor Everton FC te doen. De technisch directeur stapte begin deze maand over van PSV en haalde enkele weken na zijn overgang Richarlison van Watford FC voor een gigantisch miljoenenbedrag.

De Braziliaanse aanvaller stond vorig seizoen nog in de belangstelling van Ajax en leek lange tijd op weg naar de Eredivisie. Toen Watford FC zich meldde, landde het vliegtuig met Richarlison niet in Nederland maar in Engeland. Bij Watford FC kende hij een goed seizoen, al stokte de teller qua doelpunten en assist in 2018. De dribbelaar was bij geen enkele treffer van The Hornets betrokken in de Premier League in dit jaar.


 Lees ook: Matige Ajax-voorbereiding wél beter dan laatste 3 jaar 


Toch weerhield dat Everton FC en beleidsbepaler Brands niet om miljoenen neer te leggen voor Richarlison. De ploeg verpletterde vorig seizoen nog het clubrecord met de komst van de IJslander Gylfi Sigurðsson (49 miljoen euro), Richarlison is echter gehaald voor een bedrag dat kan oplopen tot 55 miljoen euro. Nooit eerder legde Everton FC zoveel geld neer voor een nieuwe speler.

De vijf duurste aankopen van Everton FC ooit:

  1. Richarlison – 55 miljoen euro
  2. Sigurðsson – 49 miljoen euro
  3. Lukaku – 35 miljoen euro
  4. Bolasie – 29 miljoen euro
  5. Keane – 28,5 miljoen euro

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner