26.07.2018 09:00

Vitesse won al 16 jaar geen Europese uitwedstrijd

Voor het vernieuwde Vitesse wacht vanavond de eerste grote test. De Arnhemmers nemen het in de tweede voorronde van de Europa League op tegen het Roemeense FC Viitorul Constanța en starten met een uitwedstrijd.

Daarin is Vitesse de afgelopen seizoenen weinig succesvol gebleken. De laatste uitzege in Europees verband dateert namelijk uit het seizoen 2002/2003, toevallig was een Roemeense club destijds de tegenstander. In de eerste ronde had Vitesse destijds thuis met 1-1 gelijkgespeeld tegen Rapid Bucureşti, waarna het karwei in Roemenië werd afgemaakt door een treffer van Bob Peeters: 0-1. Alle wedstrijden op vreemde bodem gingen daarna verloren voor de ploeg uit Gelderland.

Europese uitwedstrijden van Vitesse:

  • Wedstrijden: 8 duels
  • Overwinningen: 1 zege
  • Gelijke spelen: 4 remises
  • Nederlagen: 3 verliespartijen


Lees ook: De play-offs winnaars en hun Europese campagne 


Vorig seizoen eindigde Vitesse het seizoen met een 1-0 overwinning tegen OGC Nice in het eigen Gelredome. Die zege kon de ploeg wel gebruiken, want de vijf voorgaande wedstrijden in Europees verband gingen allemaal verloren. Voor Vitesse, dat met de Rus Leonid Slutskiy een nieuwe trainer heeft en negen nieuwe spelers haalde, is de zege op OGC Nice een mooi uitgangspunt om dit seizoen mee verder te gaan. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner