26.07.2018 15:45

Klaassen is duurste speler ooit van Werder Bremen

Een jaar nadat Davy Klaassen Ajax verliet voor een avontuur in de Premier League bij Everton FC, heeft hij Goodison Park alweer verlaten. De middenvelder tekent een contract voor vier seizoenen bij het Duitse Werder Bremen, nadat hij niet kon overtuigen bij de Engelse club.

    De Duitse ploeg was begin deze eeuw nog een grote speler in de Bundesliga, maar de laatste jaren zakte het flink af. Vorig seizoen was eveneens wisselvallig, met een elfde plaats op de eindranglijst. Om de weg omhoog in te slaan, denkt Werder Bremen de hulp van Klaassen nodig te hebben. Daarom heeft de ploeg een recordbedrag neergelegd voor de voormalig Ajacied, want Werder Bremen heeft ongeveer vijftien miljoen euro overgemaakt naar Everton, meldt De Telegraaf. 

    De vijf duurste aankopen ooit van Werder Bremen:

    1. Davy Klaassen – 15 miljoen euro
    2. Marko Marin – 8,2 miljoen euro
    3. Carlos Alberto – 7,8 miljoen euro
    4. Max Kruse – 7,5 miljoen euro
    5. Wesley – 7,5 miljoen euro


    Lees ook: Ajax heeft al meer coëfficiëntenpunten dan vorig seizoen 


    Klaassen moet in het noorden van Duitsland Thomas Delaney opvolgen. De Deense middenvelder verkaste tijdens het Wereldkampioenschap in Rusland naar competitiegenoot Borussia Dortmund. Die Borussen betaalden twintig miljoen euro voor de speler met eveneens de Amerikaanse nationaliteit. Dat is geen clubrecord, want Diego werd ooit voor meer geld versleten (voor 27 miljoen euro aan Juventus). Daarachter volgt Delaney, met twee miljoen euro meer dan er ooit door Real Madrid werd betaald voor Mesut Özil: achttien miljoen euro.  

     

    Eredivisiepoule
    Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner