26.07.2018 19:00

AZ, met jongste spits ooit, is slecht gestart in Europa

Wout Weghorst verkaste eerder deze transferperiode voor miljoenen naar VfL Wolfsburg. Een opvolger heeft AZ Alkmaar nog niet gevonden en dus posteerde het Myron Boadu in de punt van de aanval als het vanmiddag het Europese avontuur start.

De ploeg van John van den Brom speelde om 17.00u de uitwedstrijd in Kazachstan tegen FK Kairat. De doelpunten moesten dus komen van Boadu, de spits die twee seizoenen geleden al furore maakte in de Tweede Divisie als vijftienjarige speler. Inmiddels is de aanvaller zeventien jaar en was hij namens AZ de jongste basisspeler ooit in een Europese wedstrijd. De treffers van Boadu bleven echter uit. Sterker nog, FK Kairat won met 2-0.


Lees ook: Ajax heeft al meer coëfficiëntenpunten dan vorig seizoen 


Boadu, nu zeventien jaar en 193 dagen oud, was nog net iets jonger dan Adam Maher. Die middenvelder debuteerde in de Europa League toen hij zeventien jaar en 127 dagen oud was, maar hij kwam in 2010 als invaller binnen toen AZ met 3-0 wist te winnen van BATE Borisov. Maher was in dat duel de maker van de laatste treffer. Ruim een jaar later debuteerde de middenvelder in de basis tegen Malmö FF (4-1), enkele maanden ouder dan Boadu nu is.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner