30.07.2018 07:30

Gouden lichting Portugal wint na EK u17 ook EK u19

De talenten van Portugal onder de negentien hebben afgelopen weekend het Europees Kampioenschap in Finland gewonnen. De Portugezen versloegen in de finale de leeftijdsgenoten uit Italië in een zinderend spektakelstuk. Na verlenging eindigde het in 4-3, nog nooit werden er zoveel treffers gemaakt in de finale van het EK u19. Daarmee zetten beide ploegen een bekroning op een heel aantrekkelijk toernooi.

Portugal kwam op een 0-2 voorsprong, maar zag dat Moise Kean de stand weer gelijktrok. In verlenging werd er nog drie keer gescoord, tweemaal in het voordeel van Portugal, terwijl de Italianen bleven steken op drie treffers in totaal. Gianluca Scamacca, voormalig speler van PSV, kwam ook op het scorebord namens de Italianen. Portugal won dus het toernooi en dat was na het gewonnen EK u17 in 2016 het tweede grote succes wat deze generatie voor elkaar wist te boksen. Een heel knappe prestatie van Portugal, dat dus een gouden lichting kan verwachten.

Portugal-spelers die in 2016 de EK-finale u17 en in n de EK-finale u19 speelden:

  • Rúben Vinagre (Wolverhampton Wanderers)
  • Florentino Luís (SL Benfica)
  • Miguel Luís (Sporting CP)
  • João Filipe (SL Benfica)
  • José Gomes (SL Benfica)
  • Mésaque Djú (SL Benfica)


 Lees ook: Anderson via Cambuur en Bari naar subtop Serie A 


Twee spelers eindigden bovenaan de topscorerslijst. Niet geheel toevallig zijn dat beiden spelers uit Portugal. Francisco Trincão en João Filipe (foto onder) vonden allebei vijf keer het net dit toernooi. Kean, het supertalent van Juventus, eindigde als tweede op de topscorerslijst. Net als de Fransman Amine Gouiri scoorde hij dit jeugdtoernooi in totaal vier keer. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner