30.07.2018 10:00

VIDEO: Ibrahimović met zijn eerste MLS-hattrick

Zlatan Ibrahimović heeft zijn onmeetbare waarde voor Los Angeles Galaxy andermaal getoond. De Zweedse supervedette, die zijn praatjes al volledig waarmaakte, was vrijwel geheel verantwoordelijk voor de fenomenale 4-3 zege op Orlando City in de Major Soccer League.

    De bezoekers kwamen op 0-1, maar door een assist van Ibrahimović op de Mexicaan Giovani dos Santos kwam de ploeg op gelijke hoogte. Vervolgens kwam Orlando City wederom tweemaal op voorsprong, maar de voormalig spits van Ajax bracht telkenmale zijn ploeg terug in de wedstrijd. Een kleine twintig minuten voor tijd completeerde hij zelfs zijn hattrick, waardoor Los Angeles Galaxy won. Door zijn drie treffers klom Ibrahimović op naar de tweede plaats op de topscorerslijst, met vijftien doelpunten in totaal. Alleen de Venezolaan Josef Martínez scoorde meer: 24 goals. Met 0,88 treffers per duel is Ibrahimović de meest efficiënte spits van de MLS.


     Lees ook: Zlatan maakt praatjes voorlopig waar in Los Angeles 


    Het was de eerste hattrick van de Zweed sinds zijn entree op de Amerikaanse velden. Hoewel hij bij Manchester United ook vaak doel trof, maakte hij geen hattrick namens The Mancunians. De laatste keer dat Ibrahimović drie keer het net vond in één competitieduel was meer dan twee seizoenen geleden. 

    De laatste drie hattricks van Ibrahimović in competitieverband:

    • Los Angeles Galaxy – Orlando City: 4-3, 30 juli 2018
    • Paris Saint-Germain – OGC Nice: 4-1, 2 april, 2016
    • ESTAC Troyes – Paris Saint-Germain: 0-9, 13 maart 2016

     

    Eredivisiepoule
    Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner