31.07.2018 11:00

In PL meer Feyenoord en Ajax-jeugd dan van Man City

Feyenoord en Ajax staan er goed op in de Premier League. Vooral de Rotterdamse club heeft een hoop oud-jeugdspelers in de Premier League lopen. Zoveel dat zij gezamenlijk meer speelminuten maakten afgelopen seizoen dan voormalig spelers van onder Liverpool FC en Manchester City.

Een behoorlijk opvallend gegeven, net zoals dat Championship-clubs Sheffield United en Aston Villa wel in de top tien staan en de twee topclubs niet. Namens Feyenoord was bijvoorbeeld Georginio Wijnaldum afgelopen seizoen actief in de Premier League, net als Rajiv van La Parra en Daryl Janmaat, die minuten maakten als ex-spelers van De Stadionclub. Oud-Feyenoorder Nathan Aké kwam tot de meeste minuten: 3353 in totaal. Gezamenlijk stonden alle voormalig spelers van de Rotterdamse club 12.635 speelminuten op het veld.

Ook Ajax staat in de top tien, berekende Press Association Sport. De Amsterdammers staan op de tiende plaats, drie plekken achter Feyenoord. Ajax en Feyenoord zijn de enige twee buitenlandse clubs in de Premier League. Vooral bij Tottenham Hotspur spelen spelers met een verleden in de jeugd van Ajax. Van hen maakte Jan Vertonghen de meeste minuten in de Premier League: in totaal 3205. Manchester United is de club met veruit de meeste minuten van oud-jeugdspelers op het hoogste niveau in Engeland. De top drie wordt gecompleteerd door Tottenham Hotspur en Chelsea FC, terwijl topclubs als Manchester City en Liverpool FC niet eens in de top tien staan. 

Clubs met jeugdspelers die meeste speeltijd kregen in de Premier League:

  1. Manchester United – 32.157 speelminuten
  2. Tottenham Hotspur – 22.314 speelminuten
  3. Chelsea FC – 20.453 speelminuten
  4. Arsenal FC – 17.815 speelminuten
  5. Sheffield United – 16.554 speelminuten
  6. Aston Villa – 13.091 speelminuten
  7. Feyenoord – 12.635 speelminuten
  8. Everton FC – 12.375 speelminuten
  9. Southampton FC – 11.426 speelminuten
  10. Ajax – 10.315 speelminuten


 Lees ook: Gerrard bouwt met Rangers aan defensieve machine 


  • Namens Feyenoord waren de volgende spelers actief: Nathan Aké, Rajiv van La Parra, Georginio Wijnaldum, Daryl Janmaat, Leroy Fer, Terence Kongolo, Bruno Martins Indi en Erwin Mulder. Laatstgenoemde speelde geen minuut vorig seizoen in de Premier League. 
     
  • Namens Ajax waren de volgende spelers actief: Timothy Fosu-Mensah, Marvin Zeegelaar, Jaïro Riedewald, Davy Klaassen, Daley Blind en Maarten Stekelenburg. Laatstgenoemde speelde geen minuut vorig seizoen in de Premier League. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner