01.08.2018 07:45

Arias naar Atlético: na Stam duurste PSV-verdediger

Santiago Arias is de nieuwe rechtsback van Atlético Madrid. De 26-jarige Colombiaanse vleugelverdediger verlaat PSV na vijf seizoenen en heeft in de Spaanse hoofdstad een contract voor evenzoveel jaar ondertekend. De Eindhovenaren krijgen een flinke som geld overgemaakt uit Spanje.

Atletico Madrid betaalt voor Arias, die nog maar een contract had tot de zomer van 2019, een transfersom van 11,5 miljoen euro volgens De Telegraaf. Daarmee wordt hij de duurste verdedigende verkoop van PSV, op voormalig PSV'er Jaap Stam na. De robuuste mandekker verliet de Eindhovense club in het seizoen 1998/1999 voor zeventien miljoen euro voor een avontuur bij Manchester United. Jeffrey Bruma, die twee seizoenen geleden naar VfL Wolfsburg verkaste, kostte eveneens 11,5 miljoen euro.

De vijf duurste verdedigende verkopen van PSV ooit:

  1. Jaap Stam – 17 miljoen euro
  2. Santiago Arias en Jeffrey Bruma – 11,5 miljoen euro
  3. Arthur Numan – 7,7 miljoen euro
  4. Héctor Moreno – 5,7 miljoen euro
  5. Ronald Koeman – 5,6 miljoen euro


Lees ook: Hoe verging het Ajax de laatste 3 jaar in de CL-voorronde? 


Nieuwbakken hoofdtrainer Mark van Bommel gaf onlangs al aan dat hij de selectie bij elkaar wilde houden, op Santiago Arias na. De sterkhouder mocht na een aantal goede seizoenen praten met geïnteresseerde clubs. Lange tijd leek SSC Napoli de beste papieren te hebben, maar in Madrid moet hij de concurrentie aangaan met Juanfran. De Kroatische rechtsback Sime Vrsaljko is onlangs op huurbasis naar Inter vertrokken, waardoor die positie opgevuld moest worden. Dat doen de Spanjaarden met de uiterst ervaren Eredivisie-vleugelverdediger uit Colombia.

Wedstrijden van Santiago Arias namens PSV na vijf seizoenen:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner