04.08.2018 15:45

Sunderland kruipt door het oog van de naald na vrije val

Na twee degradaties op rij is Sunderland het seizoen in de League One goed begonnen. De club speelde in 2017 nog op het hoogste niveau van Engeland, maar belandde in een vrije val. Zaterdag in ging het tijdens de seizoensopening maar net goed.

Voor Glenn Loovens (foto) was de wedstrijd tussen Sunderland en Charlton Athletic een bijzondere. De Nederlandse verdediger speelde op het hoogste niveau van Nederland, Spanje en Schotland en kwam bovendien tot ruim tweehonderd wedstrijden in het Championship, maar in de League One speelde hij nooit. De mandekker van Sunderland kreeg een basisplaats en zodoende beleefde de Doetinchemmer op 34-jarige leeftijd een debuut. Robbin Ruiter is de tweede Nederlander in dienst van Sunderland, maar de keeper bleef de hele wedstrijd op de bank.

Sunderland zat de laatste jaren in de hoek waar de klappen vallen en tegen Charlton ging het al vroeg mis. Lyle Taylor benutte een penalty voor de uitclub. Uit de statistieken bleek dat Sunderland in de laatste 48 (!) wedstrijden niet wist te winnen als het op een achterstand was gekomen, maar in een nieuwe competitie draaiden The Black Cats de wedstrijd toch om. Josh Maja en Lynden Gooch (in de laatste minuut) zorgden alsnog voor de winst van Sunderland.

Voor de degradant wordt het een loodzwaar seizoen. Nu de eerste competitiezege binnen is, wachten er nog 45 pittige duels in de League One. Sunderland moet bij de eerste twee eindigen om rechtstreeks te promoveren naar het Championship. De nummer drie tot en met zes spelen promotievoetbal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner