07.08.2018 14:30

Recordhouder Golden Gloves definitief weg na 12 jaar

Joe Hart heeft de deuren van Manchester City definitief achter zich dichtgetrokken voor een avontuur bij Burnley FC. Daarmee komt er een einde aan een verbintenis van twaalf jaar tussen club een keeper, daarmee was hij de langst dienende Citizen.

De sluitpost groeide op in Shrewsbury waar hij voor de gelijknamige plaats doorbrak in het Engelse profvoetbal. In 2006 pikte Manchester City Hart op voor nog geen miljoen euro. Bij die ploeg groeide hij tot een vaste waarde, met in totaal 348 officiële wedstrijden. Bij Manchester City won hij tweemaal de Premier League, eenmaal de FA Cup en twee keer de League Cup. Echter, toen Pep Guardiola in 2016 bij de club arriveerde, was er geen plaats meer voor Hart. Hij liet zich verhuren aan Torino FC en afgelopen seizoen aan West Ham United. 


    Lees ook: Terugblik: hoe verliep de Eredivisie-voorbereiding? 


    Bij Burnley FC krijgt Hart te maken met flinke concurrentie, want de internationals Nick Pope en Tom Heaton staan daar onder contract. Beide doelmannen zijn momenteel echter geblesseerd en dus kan Hart zichzelf in de ploeg spelen. Als Hart zijn niveau van zijn beginperiode bij Manchester City haalt, kan hij een serieuze bedreiging vormen. Als doelman van The Citizens won hij viermaal de Golden Gloves, een prijs voor de doelman met de meeste clean sheets in een seizoen. Daarmee is Hart recordhouder van de prijs.

    Doelmannen die vaker dan één keer de Golden Gloves wonnen:

    1. Joe Hart, Petr Čech – vier keer
    2. Pepe Reina – drie keer

     

    Eredivisiepoule
    Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner