07.08.2018 22:06

Ajax vindt tegen Belgische ploegen makkelijk het net

Ajax heeft na een heersende eerste helft al het voordeel uit handen gegeven. In de blessuretijd kwam Standard Luik langszij, waardoor er volgende week met een gelijke stand wordt afgetrapt. Het werd 2-2.

Ajax kwam na negentien minuten met 1-0 voor. Klaas-Jan Huntelaar kopte de voorzet op maat van aanwinst Dušan Tadić knap binnen. De Amsterdammers komen tegen Belgische ploegen sowieso eenvoudig tot doelpunten. Al dertien keer op rij scoorde Ajax tegen een opponent van onze zuiderburen. In totaal scoorden de Ajacieden in die dertien wedstrijden 29 keer, wat een gemiddelde van 2,2 goals per ontmoeting.

Tadić verdubbelde iets voor rust via een rake afstandsknal de voorsprong. De 29-jarige Serviër kent imposante statistieken sinds zijn entree. In drie wedstrijden scoorde hij twee keer en gaf hij twee assists.

Na rust stortte het Amsterdamse kaartenhuis echter volledig in elkaar. Het leidde uiteindelijk in de 94e minuut tot de 2-2 vanaf elf meter. Ajax kent echter nog steeds een positieve balans tegen Belgische ploegen in Europa. Het is de vierde remise in zeventien ontmoetingen met een club van onze zuiderburen.