09.08.2018 20:50

Catastrofe bezorgt Feyenoord eerste Slowaakse zeperd

Feyenoord heeft een beschamende vertoning op de mat gelegd tijdens de derde voorronde van de Europa League. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst ging in Slowakije met 4-0 onderuit (net als de eerste wedstrijd van vorig seizoen in de Champions League tegen Manchester City) tegen het nietige FK AS Trenčín.

Elf keer speelde een Nederlandse ploeg tegen een club uit Slowakije. Daarvan werden negen duels gewonnen door de Nederlanders, tegenover slechts twee zeges van de Slowaakse clubs. Achttien jaar geleden versloeg FK Inter Bratislava in de eerste ronde van de UEFA Cup Roda JC. Feyenoord speelde tweemaal eerder tegen een ploeg uit Slowakije. In het seizoen 1997/1998 wonnen de Rotterdammers tweemaal van FC VSS Košice. De 4-0 nederlaag tegen FK AS Trenčín is zodoende het eerste verlies ooit tegen een ploeg uit Slowakije.

Feyenoord tegen Slowaakse ploegen:

• Feyenoord – FC VSS Košice 2-0
  • FC VSS Košice – Feyenoord 0-1

Bij FK AS Trenčín was Antonio Mance de grote man. Voor rust scoorde hij tweemaal, terwijl hij na rust zijn hattrick voltooide. Vlak voor rust scoorde Philip Azongo nog voor rust. De teleurstellende nederlaag was nogal onverwachts, omdat Feyenoord een begroting heeft van 67 miljoen eurp. De Slowaken moeten het dit jaar doen met slechts twee miljoen euro. Volgende week donderdag moet Feyenoord proberen de 4-0 achterstand zien weg te poetsen. Bij FK AS Trenčín speelde drie Nederlanders mee: