09.08.2018 21:50

Van Wolfswinkel blijft één op één lopen in EL-kwalificatie

Aanvaller Ricky van Wolfswinkel heeft zijn oude werkgever Vitesse in diepe rouw gedompeld. De spits van FC Basel zorgde voor de 0-1 overwinning voor de Zwitsers in de derde voorronde van de Europa League.

De treffer viel diep in de tweede helft, want de negentig minuten waren al ruimschoots verstreken. Voor Van Wolfswinkel was het doelpunt er één die een fraai gemiddelde in stand hield. De spits maakte namelijk evenzoveel doelpunten als dat hij Europa League kwalificatiewedstrijden speelde. Namens FC Utrecht, Sporting CP, Vitesse en FC Basel stond hij tienmaal op het veld en scoorde hij dus ook tien keer.

Van Wolfswinkel speelde in de jeugd van Vitesse en brak door namens die club. Daarna verkaste hij naar FC Utrecht en kwam hij vervolgens nog uit voor Sporting CP, Norwich City, AS Saint-Étienne en Real Betis. Daarna speelde hij voor de tweede keer namens Vitesse, waarmee hij de KNVB beker won in het seizoen 2016/2017. Dit is het tweede seizoen van de spits in Zwitserse dienst. Vorig seizoen kwam hij tot 11 doelpunten in 21 wedstrijden.