10.08.2018 08:00

Denemarken voorbij Nederland op de UEFA ranking

De zeer teleurstellende Europese week voor het Nederlandse voetbal heeft de plaats op de UEFA ranking geen goed gedaan. Dit seizoen werd in totaal nog maar 1.000 punten bij elkaar gesprokkeld.


Lees ook: Catastrofe bezorgt Feyenoord eerste Slowaakse zeperd


Slechts één land uit de top vijftien deed het dit seizoen nog slechter dan Nederland. Oostenrijk schreef nog maar 0.600 punten bij, daarna gevolgd door de 1.000 punten van de Nederlandse clubs. Deze week kwam daar slechts 0.100 bij, door het gelijkspel van Ajax bij Standard Luik. De verliespartijen van Vitesse (tegen FC Basel) en Feyenoord (op bezoek bij AS Trenčín) leverde geen punten op.

Denemarken is Nederland inmiddels voorbijgestoken op de ranking en bezet momenteel de twaalfde plaats. De Denen sprokkelden dit seizoen al 2.750 punten, mede door de knappe resultaten van FC Kopenhagen, Brøndby IF en FC Midtjylland deze week. De enige Deense ploeg die verloor was FC Nordsjælland. Kroatië, de nummer vijftien van de ranglijst, heeft de achtervolging op Nederland ingezet en moet een gat van 1.333 punten zien in te halen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner