11.08.2018 15:20

Unicum in Premier League: Spurs koopt én verkoopt niemand

In Engeland is de markt gesloten. Sinds de invoering van transferwindows in de Engelse Premier League, in 2003, kocht elke deelnemer elke zomer ten minste één speler. Tottenham Hotspur FC brak met die traditie.

Het bestuur van de Spurs achtte het niet nodig om een aanwinst binnen te hengelen. Het is de eerste keer in zestien transferzomers dat een Premier League-club geen een versterking binnenhaalt. Er mocht ook niemand vertrekken uit Londen, behalve een zevental aan spelers die gratis de deur uit liepen. Slecht nieuws voor Nederlander Vincent Janssen, die op het derde plan lijkt te moeten fungeren.

Vergeleken met de top zes van afgelopen seizoen is de lage koopdrang van Tottenham best opvallend. Landskampioen Manchester City kocht vier nieuwe spelers, terwijl Arsenal en Liverpool vijf aanwinsten presenteerden.


Aantal aankopen deze zomer top zes Premier League 2017/2018

  1. Manchester City – vier aankopen
  2. Manchester United – drie aankopen
  3. Tottenham Hotspur – nul aankopen
  4. Liverpool FC – vijf aankopen
  5. Chelsea FC – vier aankopen
  6. Arsenal FC – vijf aankopen

In totaal gaven Premier League-clubs deze zomer liefst 1,4 miljard euro uit. Aan dat bedrag droeg Tottenham Hotspur dus geen enkele euro bij. Toch aarzelde de concurrentie niet om dat wél te doen. Het Liverpool van de Nederlanders Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum groeide met 182,2 miljoen gespendeerde euro’s uit tot de grootste koopclub. 


Lees ook: Aantal doelpunten in ronde één stijgt al vier jaar


Tottenham bewijst echter dat grote aankopen geen rol hoeven te spelen. Met exact dezelfde selectie als vorig seizoen startte Spurs zaterdag tegen Newcastle United met een 1-2 overwinning. De goals van de topclub kwamen op naam van Jan Vertonghen en Dele Alli. Een zege na een treffer van die laatste is trouwens geen zeldzaamheid. In de 32 wedstrijden dat Alli scoorde, verloor Tottenham nog nooit (26 zeges en 6 gelijke spelen).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner