12.08.2018 16:27

Feyenoord al lange tijd dramatisch tegen promovendi

Promovendus De Graafschap heeft topclub Feyenoord tijdens de seizoensopener verslagen. De kansloze Rotterdammers gingen met 2-0 ten onder. Promovendi liggen Feyenoord erg slecht, zeker in uitwedstrijden.

Vorig seizoen pakte Feyenoord slechts één schamel punt tegen een club die het jaar daarvoor in de Eerste Divisie uitkwam: VVV-Venlo hield in De Kuip met 1-1 stand. De wedstrijd in Venlo werd met 1-0 verloren, NAC Breda won zowel uit (0-2) als thuis (2-1) van de destijds regerend landskampioen.

Er lijkt een vloek te heersen over Feyenoord tegen een promovendus. Door de nederlaag in Doetinchem leed de ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst de zesde uitnederlaag bij een club die het vorige seizoen promotie had bewerkstelligd.

• NEC-Feyenoord (2015/2016) – 3-1

Lange tijd leek De Graafschap een eenvoudige opponent voor Feyenoord. De laatste nederlaag op bezoek bij de Graafschap dateert van 25 april 2002, toen de Superboeren ook met 1-0 zegevierden. Het is pas de tweede nederlaag van Feyenoord in 21 eerdere bezoeken aan De Vijverberg.

De Graafschap, vorig seizoen via de play-offs gepromoveerd, kwam in de 31e minuut op voorsprong via Fabian Serrarens. De Rotterdamse ploeg zette alle zeilen bij om de stand gelijk te trekken, maar het mocht niet baten. In de blessuretijd besliste Stef Nijland de wedstrijd door zijn ploeg op 2-0 te schieten.

Feyenoord eindigde het duel met negen man. Eric Botteghin kreeg in de 67e minuut zijn tweede gele kaart en werd van het veld gestuurd. Ook Jean-Paul Boetius kreeg tweemaal geel.