12.08.2018 23:57

‘Koning Supercup’ Barcelona vergroot voorsprong op Real

FC Barcelona heeft ten koste van Sevilla FC de Spaanse Supercup gewonnen. De wedstrijd eindigde in 1-2. Het was een primeur: voor het eerst werd het duel niet twee keer gespeeld, maar was er één finale in Marokko.

In de voorgaande Supercupduels speelden beide finalisten een keer thuis. Dit jaar werd voor het eerst voor de prijs gespeeld in Marokko, op neutraal terrein. Door de zege van de Catalanen ontnemen ze de prijs van aartsrivaal Real Madrid, die vorig jaar won.


 Lees ook: Bayern pakt zeventigste officiële prijs in historie 


Barcelona bleek de sterkste in een onderling duel en mocht de dertiende Supercopa de España mee naar huis nemen. In totaal werd het duel tussen de Spaanse landskampioen en bekerwinnaar 35 keer gespeeld. FC Barcelona voert de lijst gewonnen Copa’s aan.

Aantal gewonnen Supercopa’s

  1. FC Barcelona – dertien
  2. Real Madrid – tien
  3. Deportivo La Coruña – drie
  4. Atlético Madrid en Atletic Bilbao – twee
  5. Vijf clubs – één

Sevilla, eenmalig Supercopa-winnaar in 2007, heeft het wel vaker lastig met Barcelona in een Supercup-duel. Zowel in 2010 en 2016 bleek de ploeg van Lionel Messi de baas, net als in de ontmoeting van zondagavond. Hoewel Sevilla via Pablo Sarabia op 1-0 voorsprong kwam, wist Barcelona via Gerard Piqué en Ousmane Dembélé de wedstrijd in winst om te zetten.

Messi, die droog bleef staan, scoorde tot nu toe dertien keer in de Supercup en is daarmee all-time topscorer. Voorlopig hoeft hij niet te vrezen dat hij binnen korte tijd van zijn topscorerstroon zal worden gestoten. Van de nog actieve spelers is de inmiddels naar Juventus FC vertrokken steraanvaller Cristiano Ronaldo runner-up met vier Supercopa-goals.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner