13.08.2018 16:45

Dalende bezoekersaantallen Eredivisie laatste 10 jaar

De ploegen uit de Eredivisie zijn begonnen aan het nieuwe seizoen. Met transfers, trainerswisselingen en andere ogenschijnlijke verbeterpunten hopen de teams de fans weer naar zich toe te trekken, maar dat gaat de laatste jaren steeds minder goed.

In de afgelopen tien jaar daalde de bezoekersaantallen uit de Eredivisie namelijk met 3,5 procent, blijkt uit een analyse van databureau Gracenote op verzoek van NRC. In het seizoen 2008/2009 kwamen er ruim zes miljoen mensen naar de Eredivisie-wedstrijden, vorig seizoen daalde dat aantal naar 5,8 miljoen bezoekers. Ruim 210.000 bezoekers minder in tien jaar. 


 Lees ook: Bayern pakt zeventigste officiële prijs in historie 


Volgens het databureau ligt het pijnpunt vooral in de subtop van de Eredivisie. Van alle clubs kampt sc Heerenveen met de grootste daling. Het stadionbezoek nam bij de Friese ploeg in de laatste twee seizoenen met bijna 14 procent af. Ook FC Groningen, de andere noordelijke Eredivisie-ploeg, zag een flinke daling de afgelopen tien jaar. Twee seizoenen geleden kwamen er nog 316.000 supporters naar de thuisduels van FC Groningen, vorig seizoen waren dat al 41.715 mensen minder. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner