14.08.2018 10:30

Premier League-clubs shoppen graag in Nederland

De Premier League-clubs hebben de eerste speelronde er al op zitten en hopen klaar te zijn voor een seizoen in de sterkst bezette competitie ter wereld. De meeste ploegen hebben daarvoor gezorgd door een hoop transfers te doen tijdens de reeds gesloten transferperiode in Engeland. Maar waar komen de aankopen vandaan? 

Aangezien de Premier League de meest kapitaalkrachtige competitie ter wereld is, is het niet heel opvallend dat de meeste aankopen uit de vijf grootste competities ter wereld komen: de Primera División, Bundesliga, Ligue 1, Serie A en de Premier League zelf. Opvallend is echter dat daarna Nederland volgt. Clubs uit Engeland zijn klaarblijkelijk nog altijd geïnteresseerd in de talenten uit ons land. Zo laat Nederland onder meer Portugal, België, Brazilië en Argentinië achter zich. Daarbij moet gezegd worden dat Premier League-clubs niet graag buiten Europa shoppen, daar het voor Engelse teams lastig is om voor die spelers een werkvergunning te regelen. 

Klik hier of op bovenstaande afbeelding om te vergroten

Van de spelers die Nederland verlieten voor een avontuur in de Premier League, was Alireza Jahanbakhsh de duurste speler (negentien miljoen euro). De aanvaller van AZ verliet Alkmaar en verkaste naar Brighton & Hove Albion, waar hij ploeggenoot is geworden van de Nederlanders Davy Pröpper, Jürgen Locadia en Soufyan Ahannach. Ook onder meer Philippe Sandler maakte de overstap naar Engeland. De speler van PEC Zwolle transfereerde naar landskampioen Manchester City voor 2,5 miljoen euro.


Lees ook: Dalende bezoekersaantallen Eredivisie laatste 10 jaar 


* De transferbedragen zijn afkomstig van Transfermarkt en zijn exclusief variabele kosten en/of toekomstige bonussen: 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner