14.08.2018 13:15

Bekritiseerde Ten Hag pakt meer punten dan voorgangers

Ajax-trainer Erik ten Hag kreeg afgelopen weekend ladingen kritiek over zich heen. De oefenmeester hield een aantal basiskrachten aan de kant tijdens de eerste wedstrijd van het Eredivisie-seizoen tegen Heracles Almelo.

Of dat dé reden was dat Ajax puntverlies leed (het werd 1-1 in de Johan Cruijff ArenA), is de vraag, maar Ten Hag kwam er niet goed op te staan bij pers en publiek. Zijn niet-Amsterdamse houding en taalgebruik spreekt daarbij niet in zijn voordeel, wat ervoor zorgt dat de vervanger van Marcel Keizer al vroeg in het seizoen onder druk staat bij De Hoofdstedelingen. Het al dan niet kwalificeren voor de Champions League lijkt de toekomst van Ten Hag te bepalen.


Lees ook: Premier League-clubs shoppen graag in Nederland 


Dat is op zich vreemd, want Ten Hag presteert met Ajax helemaal niet zo slecht. Sinds zijn entree in Amsterdam pakte hij slechts één punt minder dan het bewierookte PSV van Phillip Cocu en Mark van Bommel. Tot afgelopen weekend presteerde Ajax onder Ten Hag zelfs beter dan de Eindhovenaren. Ook ten opzichte van de drie voorgangers van Ten Hag bij Ajax kan hij prima statistieken neerleggen. Zo haalt hij gemiddeld meer punten dan Frank de Boer, Peter Bosz en Frank de Boer in alle officiële wedstrijden. 

Gemiddeld aantal punten per wedstrijd van de laatste vier Ajax-trainers:

  1. Erik ten Hag – 2,3 punten per duel
  2. Peter Bosz – 2,13 punten per duel
  3. Frank de Boer – 2,02 punten per duel
  4. Marcel Keizer – 1,92 punten per duel

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner