14.08.2018 22:20

Huntelaar treedt top 3 binnen voor Ajax in Europa

Een oppermachtig Ajax heeft eenvoudig de laatste ronde in strijd om Champions League-voetbal bereikt. Standard Luik werd, mede dankzij een scorende Klaas-Jan Huntelaar, met 3-0 verslagen. In de volgende ronde wacht Dinamo Kiev.

Na een halfuur spelen rondde Huntelaar, die overigens wel buitenspel leek te staan, een voorzet van linksback Nicolás Tagliafico fraai af. Hiermee zette hij zijn ploeg op een verdiende 1-0 voorsprong, want de Amsterdammers waren de dominerende partij. Voor de 35-jarige spits was het een bijzondere treffer: hij schoot zichzelf letterlijk in de top drie van de meest productieve Ajacieden in Europa.

Meeste treffers voor Ajax in Europa

  1. Jari Litmanen - 26 goals
  2. Johan Cruijff - 23 goals
  3. Klaas-Jan Huntelaar en Sjaak Swart - 18 goals

Zijn treffer zal de Ajacieden een fijn gevoel hebben gegeven. De laatste dertien duels waarin de 76-voudig international het net vond in Amsterdamse dienst, won Ajax twaalf keer en speelde het één keer gelijk. Dat was vorige week tegen de ploeg uit Luik.


 Lees ook: Populariteit voetbal in VS blijft groeien en is NHL voorbij 


Ajax liet geen spaan heel van de Belgen. Vier minuten na de treffer van Huntelaar verdubbelde aanvoerder Matthijs de Ligt de voorsprong met zijn hoofd. De 19-jarige verdediger maakte alweer zijn zesde kopgoal sinds zijn debuut in het eerste elftal. In totaal maakte hij acht treffers.

David Neres maakte definitief een einde aan de droom van Standard-coach Michel Preud'homme en zijn mannen. De assist op de Braziliaanse vleugelaanvaller kwam van Dušan Tadić, de meest waardevolle Ajacied tot nu toe. In de eerste vijf duels van het seizoen gaf de Serviër twee assists en vond hijzelf ook tweemaal het net.

Dinamo Kiev
In de allesbeslissende play-offwedstrijden in strijd om Champions League-voetbal wacht Dinamo Kiev. De Oekraïners verschalkten Slavia Praag in de derde voorronde. Mocht Ajax niet doorstomen naar de Champions League, is het wel al automatisch geplaatst voor de Europa League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner