15.08.2018 07:30

Cocu doorbreekt negatief patroon bij Fenerbahçe niet

Phillip Cocu werd vorig seizoen kampioen van de Eredivisie en plaatste zich zodoende met PSV voor de play-offs van de Champions League. Echter verliet hij PSV voor Fenerbahçe, waar hij hetzelfde kunststukje hoopte te flikken.

De Turkse topclub stroomde namelijk in de derde voorronde van de Champions League in, maar ging onderuit tegen het Portugese SL Benfica. Een week geleden eindigde het in Portugal in 1-0 voor SL Benfica, terwijl het duel dinsdagavond met 1-1 werd afgesloten. Eliminatie dus voor Cocu en Fenerbahçe. Dat betekende voor het derde keer op rij uitschakeling in de derde voorronde van de Champions League, een fikse domper voor de Turkse ploeg.

Laatste drie seizoenen van Fenerbahçe in de voorronde van de Champions League:

  • 2018/2019: uitschakeling derde voorronde vs. SL Benfica
  • 2016/2017: uitschakeling derde voorronde vs. AS Monaco
  • 2015:2016: uitschakeling derde voorronde vs. Shakhtar Donetsk


 Lees ook: Huntelaar treedt top 3 binnen voor Ajax in Europa 


Het is voor Fenerbahçe sowieso de zevende keer op rij dat de voorrondes van een Europees toernooi niet succesvol wordt afgesloten. Telkenmale werd de ploeg uitgeschakeld en speelde het geen Europees voetbal, of stroomde het in via de voorrondes van de Champions League in de Europa League. De laatste keer dat Fenerbahçe een gehele Europese kwalificatieroute succesvol afsloot was in het seizoen 2009/2010, toen FC Sion over twee duels met 4-2 aan de kant werd gezet in de voorronde van de Europa League. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner