18.08.2018 07:45

Meeste fans in Keuken Kampioen Divisie sinds 55 jaar

In de Keuken Kampioen Divisie zagen ontzettend veel fans FC Twente winnen van Sparta Rotterdam (2-1), vrijdagavond in De Grolsch Veste. De degradant trok ruim 27.000 fans naar het stadion, een verplettering van het record van NAC Breda in deze eeuw.

Op 11 december 2017 zaten er in Breda 17.800 toeschouwers op de tribune bij de wedstrijd NAC - Go Ahead Eagles (0-1). Na de degradatie van FC Twente lag het in de lijn der verwachting dat het aantal van NAC Breda zou worden overtroffen, gezien het stadion in Enschede plaats biedt aan 30.000 bezoekers. Op de eerste speeldag trok FC Twente al flink veel fans naar het stadion: 27.000 bezoekers. Overigens is dat geen record op het tweede niveau in Nederland. In 1963 waren er namelijk 31.000 bezoekers bij het duel tussen DWS en Go Ahead Eagles. Dat duel werd gespeeld in het Amsterdamse Olympisch Stadion.

Er stond vrijdagavond dan ook wel een heel fraai affiche op het programma. Nooit eerder troffen twee Eredivisie-kampioenen elkaar in de Keuken Kampioen Divisie. FC Twente pakte de enige titel in haar historie in 2010, terwijl Sparta liefst zes keer kampioen van Nederland werd. Bovendien behoren beide ploegen tot de favorieten voor promotie naar het hoogste niveau.

De eerste slag in de titelstrijd is geslagen door FC Twente. Debutant Ulrich Bapoh, gehuurd van VfL Bochum, had maar tien minuten nodig om bij zijn debuut tot scoren te komen voor de thuisploeg. Lars Veldwijk maakte namens de bezoekers al snel gelijk, maar de eindstand werd nog voor rust op het scorebord gezet door Tom Boere: 2-1. In de tweede helft kwamen de Spartanen heel dicht bij de gelijkmaker met een bal op de paal en een geredde bal op de doellijn, maar de drie punten gingen naar FC Twente.