19.08.2018 17:33

Hattrick-hero Agüero schiet zichzelf in top twee

Dankzij een hattrick van Sergio Kun Agüero speelde Manchester City Huddersfield Town van de mat. Het werd 6-1 in het voordeel van City. De drieklapper van Agüero was alweer zijn negende in de Premier League.

De Argentijnse spits moet alleen Alan Shearer nog voor zich dulden. De Engelsman is recordhouder met elf hattricks op het hoogste niveau in Engeland. De Argentijnse spits kwam op gelijke hoogte met Robbie Fowler, eveneens Engelsman. Daardoor is Agüero de buitenlander met de meeste driepunters in de Premier League ooit.

Meeste hattricks in Premier League

  1. Alan Shearer - elf
  2. Robbie Fowler en Sergio Agüero - negen
  3. Thierry Henry, Harry Kane en Michael Owen - acht
  4. Wayne Rooney - zeven
  5. Luis Suárez - zes

In eigen huis is de Argentijn sowieso niet te stoppen. In zijn laatste acht duels in het Etihad Stadium scoorde hij liefst twaalf keer. Met name zijn eerste goal tegen Huddersfield was bijzonder: de assist op de openingstreffer kwam van City-doelman Ederson.


 Lees ook: Welk Real-doelwit kent de beste statistieken? 


Het was al vroeg duidelijk dat City met speels gemak langs de nummer zestien van afgelopen seizoen zou gaan. De andere treffers kwamen op naam van Gabriel Jesus en David Silva. Nederlander Terence Kongolo maakte de malaise compleet door vlak voor tijd een eigen doelpunt te maken.

David Silva beleefde een bijzondere middag. Hij speelde alweer zijn 250e duel in de Premier League. Slechts drie Spanjaarden gingen hem hierin voor: Cesc Fabregas, Mikel Arteta en Pepe Reina. Het lijkt erop dat de middenvelder dit jaar de boeken in gaat als de City-speler met de meeste duels. Hij duldt alleen nog Joe Hart (268) en Richard Dunne (253) voor zich.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner