21.08.2018 22:54

Uitstekende uitgangspositie PSV na bedroevende reeks

PSV heeft uitstekende zaken gedaan in de playoffs van de Champions League. De Eindhovenaren boekten een fraaie 2-3 overwinning in Wit-Rusland tegen BATE Borisov. Het zorgde ervoor dat de landskampioen van Nederland een punt zette achter een bedenkelijke serie zonder overwinningen in Europees verband.

De Eindhovenaren begonnen matig aan het duel en kwamen al snel op achterstand door een treffer van Jasse Tuominen. Een kleine tien minuten voor rust zorgde Gastón Pereiro voor de eerste PSV treffer sinds 1 november 2016, een kleine twee jaar geleden. De Uruguayaan verzilverde vanaf de penaltystip een buitenkansje. Scoren lukte PSV de laatste vier Europese wedstrijden niet. Vorig seizoen verloor het tweemaal met 1-0 van NK Osijek, terwijl de laatste twee Champions League-duels zonder PSV-treffer eindigden: 2-0 (vs. Atlético Madrid) en 0-0 (vs. FK Rostov).

Na de onderbreking vervolgde PSV de sterke laatste fase van voor de rust. De ploeg van Mark van Bommel was vooral gevaarlijk in de omschakeling en was een aantal keer dichtbij de voorsprong. De verdiende 1-2 kwam er uiteindelijk, door een fraai afstandsschot van Hirving Lozano. PSV stevende af op een overwinning, maar diep in de tweede helft knalde Aliaksandr Hleb de 2-2 achter Jeroen Zoet. Daarmee leek het duel te eindigen, maar nog geen minuut later zorgde Donyell Malen met een snoekduik met de 2-3 voor de eindstand.

Het betekende dat PSV met een goede uitgangspositie van het veld stapte en dat er aan aan bedroevende reeks in Europees verband een einde kwam. In de laatste tien wedstrijden voor het treffen met BATE Borisov stapte PSV namelijk geen enkele keer als winnaar van het veld. De laatste Europese zege van PSV was eind 2015, toen het met 2-1 won van CSKA Moskou.