22.08.2018 10:45

Tegenstander Ajax in CL-playoffs haalde deze versterkingen

Sturm Graz en Standard Luik werden afgelopen maand aan de zegekar gebonden in de voorrondes van de Champions League. Als de ploeg van Erik ten Hag de poulefase van het miljardenbal wilt bereiken, moet het afrekenen in de playoffs met Dinamo Kiev.

Die ploeg versterkte zich de afgelopen weken met een aantal tropische verrassingen. Drie Braziliaanse spelers vertrokken hun thuisland voor een avontuur in Oekraïne. Vitor Bueno werd gehuurd van Santos FC, terwijl voor Tchê Tchê, overgenomen van SE Palmeiras, en Sidcley miljoenen werden betaald. Laatstgenoemde transfereerde van Corinthians SP. Het grootste bedrag werd door Dinamo uitgegeven aan het negentienjarige toptalent Vladyslav Supriaha, hij kwam over van Dnipro. In totaal werd er 16,3 miljoen euro gespendeerd.

Een half jaar geleden deed Dinamo Kiev al uitstekende zaken voor de keeperspositie. De ploeg haalde in februari Denis Boyko transfervrij terug, de sluitpost kwam over van het Turkse Beşiktaş. Tussen 2010 en 2013 speelde hij al voor Dinamo Kiev. 

De inkomende transfers van Dinamo Kiev deze zomer:

  • Supriaha, overgekomen van Dnipro voor €6,5 miljoen
  • Sidcley, overgenomen van Corinthians voor €5 miljoen
  • Tchê Tchê, overgenomen van Palmeiras voor €4,8 miljoen
  • Vitor Bueno, gehuurd van Santos


Lees ook: Knappe uitgangspositie PSV na bedroevende reeks


Tegenover hun komst staat het vertrek van een aantal spelers. Zo werd Carlos Zambrano verhuurd aan FC Basel, terwijl Derlis González tijdelijk is verkast naar Santos FC. Serhiy Rybalka speelde vorig seizoen al voor Sivasspor maar heeft deze zomer de overstap definitief gemaakt naar die Turkse club. Een grote aderlating is het vertrek van Júnior Moraes, die naar directe concurrent Shakhtar Donetsk verhuisde. Daarnaast zag Dinamo Kiev sterkhouder Evgen Khacheridi verkassen naar PAOK Saloniki. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner