22.08.2018 07:30

VIDEO: laatste Ajax-zege in playoffs was tegen Dinamo

Ajax hoopt net als PSV een eerste, goede stap richting de poulefase van de Champions League te zetten. De Amsterdammers moeten daarvoor wel de derde in de voorronde zien te verslaan: het stugge Dinamo Kiev.

Dat wordt een behoorlijk lastig karwei voor de ploeg van Erik ten Hag, want in de laatste zeven seizoenen wist Ajax zich niet via de voorrondes van het miljardenbal te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Zo ging het in 2015 fout tegen Rapid Wien, terwijl een seizoen later FK Rostov over twee duels veel te sterk was voor Ajax. Een jaar geleden schakelde OGC Nice de manschappen van Marcel Keizer uit.


Lees ook: Knappe uitgangspositie PSV na bedroevende reeks


De laatste keer dat Ajax het hoofdtoernooi wist te bereiken was dus in het seizoen 2010/2011. Opvallend is dat uitgerekend Dinamo Kiev destijds de tegenstander was van Ajax, dat in de derde voorronde had afgerekend met het Griekse PAOK Saloniki. Tegen de Oekraïeners werd eerst 1-1, waarna het karwei werd afgemaakt in eigen stadion. Ondanks een late treffer van legende Andriy Shevchenko ging Ajax verder. Namens de Amsterdammers scoorden Luis Suárez en Mounir El Hamdaoui. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner