22.08.2018 13:30

Lozano scoort bijna bij elk debuut in nieuwe competitie

Mede dankzij een treffer van Hirving Lozano won PSV in de heenwedstrijd van de playoffs van de Champions League met 2-3 bij BATE Borisov. De Mexicaan kwam tot scoren in zijn eerste wedstrijd in het miljardenbal. 

Een doelpunt maken bij zijn debuut in een nieuwe competitie is geen zeldzaamheid voor Lozano, want opvallend vaak komt hij op het scorebord tijdens zijn eerste wedstrijd van een bepaalde competitie. Dat deed hij namens PSV al eerder in zijn Eredivisie-debuut (3-2 vs. AZ Alkmaar), evenals in zijn eerste wedstrijd voor de KNVB beker (0-2 vs. FC Volendam). Maar niet alleen bij PSV lukte Lozano dat, ook bij de Mexicaanse nationale ploeg en zijn vorige werkgever: CF Pachuca.

Competitiedebuten van Lozano waarin hij tot scoren kwam:


Lees ook: Knappe uitgangspositie PSV na bedroevende reeks


Toch lukte het Lozano niet om in elke competitie bij zijn eerste wedstrijd te scoren. Zo speelde hij vorig seizoen met PSV in de voorronde van de Europa League, maar was hij niet trefzeker tegen het nietige NK Osijek. Ook in de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord en in de Mexicaanse Super Cup (Copa Campeones) lukte het Lozano niet om het net te vinden. Namens Mexico scoorde hij eveneens niet tijdens zijn Copa América-debuut.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner