23.08.2018 14:30

Ajax meest scorende ploeg in de Champions League

Van alle 54 ploegen die de afgelopen weken in de race waren voor een ticket in het hoofdtoernooi van de Champions League, heeft Ajax de meeste doelpunten gemaakt. De Amsterdammers vonden dertien keer het net.

Daar had de ploeg in totaal vijf wedstrijden voor nodig. Tegen Sturm Graz scoorde de ploeg vijf keer, tegen Standard Luik maakte het eveneens vijf treffers en in de eerste wedstrijd van de playoffs tegen Dinamo Kiev was de ploeg van Erik ten Hag driemaal trefzeker. In totaal dus dertien keer, minstens twee doelpunten meer dan elke andere ploeg in het kwalificatietoernooi. Dinamo Zagreb en Celtic FC maakten tot op heden elf treffers. De Schotten speelden zelfs nog een duel meer dan Ajax, terwijl de Kroaten ook tot op heden vijf duels afwerkten.

De vijf ploegen met de meeste treffers die Champions League-seizoen

  1. Ajax – 13 doelpunten
  2. Dinamo Zagreb – 11 doelpunten
  3. Celtic FC – 11 doelpunten
  4. Rode Ster Belgrado – 10 doelpunten
  5. PAOK Saloniki – 9 doelpunten


 Lees ook: Ajax slecht in 80 seconde muur van 360 minuten 


Aanvallend zit het dus wel snor bij Ajax, ook getuige het aantal schoten dat de Amsterdammers tussen de palen weet te krijgen. In totaal werd het vijandelijk doel 36 keer onder vuur genomen. Er is slechts één ploeg die dat beter deed: Rode Ster Belgrado met 38 doelpogingen. De Servische ploeg speelde echter al twee wedstrijden meer dan Ajax, daar zij de kwalificatie startten in de eerste voorronde. Gemiddeld schiet Rode Ster Belgrado 5,4 keer op doel, terwijl Ajax per duel gemiddeld 7,2 doelpogingen ondernam.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner