25.08.2018 12:05

Memphis blijft uitblinken: beste in de Ligue 1

De geweldige vorm van vorig seizoen pakt Memphis Depay ook nu weer door bij Olympique Lyon. Vrijdagavond gaf hij tegen RC Strasbourg (2-0) een assist op Bertrand Traoré, nadat hij in de eerste speelronde al tot scoren kwam. Geen enkele speler in de Ligue 1 was in 2018 beslissender.

Na een geweldige tweede seizoenshelft kwam Memphis in het seizoen 2017/2018 op de vierde plaats van het MVP-klassement. In het kalenderjaar 2018 was hij toen al goed voor elf doelpunten en acht assists, daar komen dit seizoen aan beide kanten nog eentje bij. Met twaalf doelpunten en negen assists is Memphis de Most Valuable Player van 2018 in de Ligue 1.

Prachtige goal en asssist
In de eerste speelronde maakte de 38-voudig international van Oranje een doelpunt uit een vrije trap tegen Amiens SC (2-0). Memphis besliste een kwartier voor tijd de wedstrijd door het tweede doelpunt te maken:

De treffer die vrijdagavond door Traoré werd gemaakt op aangeven van Memphis was misschien nog wel mooier. Olympique Lyon stond al op voorsprong door een doelpunt van Martin Terrier, waardoor na rust de ruimtes wat groter werden. Na een voortreffelijke counter stond Traoré vrij voor de doelman, waarna hij het karwei afmaakte:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner