25.08.2018 22:40

Dubbelslag De Jong tegen favoriete tegenstander

Luuk de Jong bracht PSV in absolute slotfase de zege tegen PEC Zwolle: 1-2. Beide treffers van de Eindhovenaren kwamen van de spits, die in Zwolle weer doel trof tegen zijn favoriete tegenstander.

Vlak voor rust kopte De Jong raak op aangeven van Hirving Lozano. Vito van Crooy maakte het openingsdoelpunt ongedaan, maar diep in blessuretijd was het opnieuw De Jong die het net vond. Het waren al zijn tiende en elfde  doelpunt in de Eredivisie tegen PEC Zwolle. Tot die doelpuntenproductie kwam hij in maar acht wedstrijden, allen namens PSV. Er is maar één editie dat De Jong niet op het scorebord kwam: vorig seizoen maakte Nicolas Isimat-Mirin in blessuretijd het winnende doelpunt (0-1).

De elf treffers in acht wedstrijden overtreft De Jong tegen geen enkele andere club. AZ, ADO en sc Heerenveen moesten negen keer een doelpunt van de spits incasseren, daarna volgen nog Vitesse en Heracles Almelo met zeven treffers. De minst favoriete tegenstander van De Jong is PSV zelf. In acht wedstrijden met FC Twente tegen zijn huidige werkgever wist hij maar één doelpunt te maken.

Van de huidige Eredivisie kregen alleen promovendi Fortuna Sittard en FC Emmen nog geen doelpunt van De Jong om de oren. Vorige week speelde hij zijn eerste wedstrijd tegen Fortuna Sittard, FC Emmen kwam De Jong nog geen enkele keer tegen in zijn loopbaan. Mocht hij tegen één van beide ploegen nog het net vinden, dan scoorde hij tegen liefst 25 verschillende tegenstanders in de Eredivisie. Alleen Lasse Schöne wist dat aantal ook te bereiken.