26.08.2018 14:05

Jubilaris Kuwas duldt alleen Ziyech voor zich

Ondanks een kansloze 5-0 nederlaag tegen Willem II was het een bijzonder duel voor Brandley Kuwas. De buitenspeler van Heracles Almelo speelde zijn honderdste duel in de Eredivisie. Alleen Hakim Ziyech creëerde sindsdien meer kansen.

Kuwas maakte in augustus 2015 zijn debuut op het hoogste niveau voor Excelsior. Hij verdedigde één seizoen de clubkleuren van de Kralingers, waarna hij de overstap naar Heracles maakte. Sinds 2015 creëerde hij 204 kansen, een gemiddelde van iets meer dan twee kansen per wedstrijd. Alleen Ajacied Hakim Ziyech slaagde daar beduidend vaker in: liefst 366 keer.


 Lees ook: Dubbelslag De Jong tegen favoriete tegenstander 


Meeste kansen gecreëerd in de Eredivisie sinds augustus 2015

  1. Hakim Ziyech (102 wedstrijden) - 366 kansen
  2. Brandley Kuwas (100 wedstrijden) - 205 kansen
  3. Sam Larsson (85 wedstrijden) - 199 kansen
  4. Luuk de Jong (96 wedstrijden) - 171 kansen
  5. Yassin Ayoub (88 wedstrijden) - 167 kansen

In de honderd Eredivisieduels die de eenvoudig Curaçaos international afwerkte, was hij uiteindelijk bij 36 doelpunten betrokken. In zijn eerste seizoen scoorde hij vier keer en gaf hij twee assists en in seizoen twee maakte hij zes treffers en gaf hij evenveel assists. Afgelopen seizoen kende hij zijn beste jaargang tot dusver. Hij scoorde vijf keer en gaf liefst dertien assists. Ook in dat klassement moest hij Ziyech voor zich dulden, die vijftien goals voorbereidde.

Tegen Willem II kon hij overigens geen gecreëerde kansen toevoegen. Het werd vooral het duel van spits Fran Sol. Hij vond het net weer eens na een droogte van 650 minuten in de Eredivisie. Met een hattrick bepaalde hij de eindstand op 5-0.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner