26.08.2018 17:46

Janmaat en Watford aan kop na eerste negen uit drie ooit

Watford is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. De club van Daryl Janmaat won ook het derde opeenvolgende duel, waardoor het nu de koppositie deelt met Liverpool FC en Chelsea FC. Dat is voor de eerste keer in de historie van de club.

Het lukte Watford namelijk nog nooit om de eerste drie duels in de hoogste competitie in het Engelse voetbal te winnen. Nadat de eerste twee duels van het seizoen met Brighton & Hove Albion (2-0) en Burnley FC (1-3) al werden gewonnen, ging zondagmiddag ook Crystal Palace over de knie. Het werd 2-1 in het voordeel van The Hornets.


 Lees ook: Jubilaris Kuwas duldt alleen Ziyech voor zich 


Daardoor heeft Watford dus negen punten uit drie duels. Ook Chelsea en het Liverpool van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum pakten tot dusverre de volle buit. Liverpool heeft echter het beste doelsaldo.

Assist
Nederlanders Daryl Janmaat en Patrick van Aanholt (Crystal Palace) begonnen in de basis. Eerstgenoemde beloonde die basisplaats door de 2-0 van José Holebas voor te bereiden. Even daarvoor was de nummer veertien van afgelopen seizoen dankzij Roberto Pereyra op voorsprong gekomen. De middenvelder is van grote waarde voor zijn club: hij was betrokken bij zeven van de laatste tien Watford-goals in de Premier League.

Crystal Palace-aanvaller Wilfried Zaha maakte iets meer dan tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer, die uiteindelijk alleen voor de statistieken de boeken in gaat. De Ivoriaan is nu namelijk topscorer voor Palace in de Premier League.

Meeste goals voor Crystal Palace in Premier League

  1. Wilfried Zaha - 24 goals
  2. Chris Armstrong - 23 goals
  3. Andrew Johnsen - 21 goals

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner