27.08.2018 07:45

De Vrij meest scorende centrale verdediger topcompetities

Stefan de Vrij speelde zondagavond tijdens de tweede wedstrijd van het seizoen met Inter in de Serie A tegen Torino FC. De centrale verdediger zette zijn ploeg met zijn eerste goal in dienst van Inter op 2-0 en bevestigde daarmee zijn productiviteit als centrale verdediger.

Het was één van de redenen waarom Inter, dat Torino FC nog wel langszij zag komen tot 2-2, de Oranje-international dolgraag wilde overnemen. Vorig seizoen scoorde De Vrij namelijk in totaal zes doelpunten in het shirt van Lazio Roma. Alleen Naldo scoorde vorig seizoen vaker van alle centrale verdedigers uit vijf grootste Europese competities: zeven doelpunten. Echter, de Braziliaanse stopper van Schalke 04, vond dit seizoen nog niet het net. Daarom is De Vrij samen met Naldo de meest scorende verdediger sinds begin vorig seizoen van de vijf grootste Europese competities. 

Centrale verdedigers met meeste goals sinds start 17/18 in de topcompetities:

  1. De Vrij (Lazio/Inter), Naldo (Schalke 04 – 7 doelpunten
  2. Koulibaly (Napoli), Juanpe (Girona) – 5 doelpunten
  3. Meer dan vijf spelers – 4 doelpunten


 Lees ook: Jubilaris Kuwas duldt alleen Ziyech voor zich 


Dit seizoen is naast De Vrij ook James Tarkowski tot op heden zeer trefzeker. De mandekker van Burnley FC was al goed voor twee doelpunten en had daar slechts drie optredens voor nodig in de Premier League. In het thuisduel met Watford FC en op bezoek bij Fulham FC vond de in Manchester geboren verdediger het net. De Engelsman is daarmee de centrale verdediger uit de vijf grootste Europese competities met de meeste doelpunten op zijn naam.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner