27.08.2018 11:45

Rooney bereikt in Verenigde Staten fenomenale mijlpaal

Wayne Rooney kwam afgelopen nacht in actie namens D.C. United in de Major League Soccer. Hoewel het resultaat tegen New York RB teleurstellend was (1-0 verlies), vierde Rooney zelf een persoonlijk succesje. 


Lees ook: Van Bommel toont in één week driemaal gouden pik


De aanvaller annex middenvelder speelde namelijk zijn vijfhonderdste officiële competitiewedstrijd in zijn carrière. Als tiener van Everton FC betrad hij het profvoetbal. Namens The Toffees kwam hij in totaal 98 wedstrijden uit in de Premier League (over twee periodes). Het langst stond hij onder contract bij Manchester United (2004 – 2017), daar speelde hij in totaal 393 duels in de competitie. Het treffen met New York RB was alweer zijn negende in de MLS sinds zijn vertrek uit Europa. 

Maandagnacht kwam het enige doelpunt van de wedstrijd op naam van Alejandro Gamarra. Met D.C. United won Rooney vijf van de negen wedstrijden, terwijl er drie duels verloren gingen en één gelijk eindigde. Opvallend is dat D.C. United beter is gaan presteren sinds de komst van Rooney, aangezien het winstpercentage flink is gestegen van de ploeg in de MLS. 

Winstpercentage D.C United met en zonder Rooney dit MLS-seizoen:

  • Met Rooney: 56%
  • Zonder Rooney: 14%

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner