29.08.2018 07:30

Nederland is Denemarken voorbij op UEFA ranking

Ajax bereikte dinsdagavond ten koste van Dinamo Kiev de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers hadden daarvoor zes wedstrijden nodig, want startten het Europese avontuur in de tweede voorronde.

Omdat de ploeg van Erik ten Hag alledrie de voorrondes overleefde, deed het uitstekende zaken op de UEFA coëfficiëntenlijst voor Nederland. Daar waar AZ Alkmaar, Vitesse en Feyenoord faalden in de voorronde van de Europa League, sprokkelde Ajax flink wat punten. Door de vier zeges en de twee gelijke spelen van Ajax sprokkelde Nederland al 2.600 punten en komt het in totaal op 26.433 punten. Daarmee overstijgt het Denemarken, dat op 25.900 punten staat. 


Lees ook: Unieke Europese start van Ajax levert CL-ticket op


PSV kan de lichte Nederlandse opmars een kleine boost geven, als het vanavond de 3-2 voorsprong uit de heenduel tegen BATE Borisov succesvol weet te verdedigen. Als de Eindhovenaren daarin slagen, heeft Nederland al meer punten verzameld dan heel vorig seizoen bij elkaar. Toen haalden de Nederlandse clubs in totaal slechts 2.900 punten. Dat wordt ruimschoots overtroffen als PSV eveneens de groepsfase van de Champions League haalt. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner