30.08.2018 08:00

Nederland passeert naast Denemarken ook Oostenrijk

Door het uitstekende resultaat van PSV in de playoffs van de Champions League, de Eindhovenaren versloegen BATE Borisov over twee duels met 6-2, heeft de ploeg Nederland een uitstekende dienst bewezen op de UEFA coëfficiëntenlijst.

Ook Ajax bereikte het hoofdtoernooi van het miljardenbal, waardoor de ploegen van Erik ten Hag en Mark van Bommel allebei vier bonuspunten (dus acht in totaal) mochten bijschrijven. Dat aantal moet nog wel gedeeld worden door het aantal ploegen waarmee Nederland dit Europese seizoen startte (vijf teams), wat neerkomt op 1.600 punten voor de UEFA coëfficiëntenlijst. Daardoor schrijft Nederland nu al op 3.600 punten bij, waardoor het totaal neerkomt op 27.433 punten. Dat is meer dan Oostenrijk, dat 26.650 punten verzamelde. 


Lees ook: Dit is de potindeling voor de CL-groepsfase 


Dat betekent dat Nederland de elfde plaats heeft overgenomen van de Oostenrijkers, dat ook nog eens RB Salzburg zag worden uitgeschakeld, terwijl het dinsdagavond al voorbij Denemarken stak. De elfde plaats betekent een direct Champions League-ticket voor de kampioen van de Eredivisie. De enige voorwaarde is dan wel dat de winnaar van de Champions League zich ook via de competitie moet plaatsen voor het miljardenbal. Mocht Nederland deze positie vasthouden tot en met het einde van dit seizoen, speelt de Eredivisie-kampioen van 2019/2020 gegarandeerd in het grootste Europese toernooi. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner