30.08.2018 15:00

Kampioenenbal bestaat grotendeels uit niet-kampioenen

De deelnemers van de Champions League zijn bekend. Uiteraard zijn ook PSV en Ajax aanwezig in het kampioenenbal, zoals de bijnaam van het grootste Europese toernooi van oudsher wordt genoemd. 

Echter, de Champions League is al jaren geen echt kampioenenbal meer. Kijk maar naar Ajax, dat zich als nummer twee van de Eredivisie kwalificeerde voor het toernooi. De UEFA wilt een zo sterk mogelijk deelnemersveld. Het zorgt ervoor dat het kampioenenbal voornamelijk bestaat uit niet-kampioenen. Liefst 53% van de deelnemers stonden eind vorig seizoen niet met de titel in handen. Van de 32 gekwalificeerde ploegen kroonden slechts vijftien clubs zich tot kampioen van hun land. 


Lees ook: Dit is de potindeling voor de CL-groepsfase 


In Spanje, Engeland, Duitsland en Italië zijn zelfs de nummers één tot en met vier automatisch verzekerd van een plek in de Champions League. Die landen zijn daarom ook het best vertegenwoordigd tot en met december in het toernooi. Daarna volgt de Franse Ligue 1 met drie ploegen, terwijl een trio van landen, waaronder Nederland, twee ploegen aflevert aan grootste clubtoernooi ter wereld. Zeven landen zijn met slechts één team vertegenwoordigd in de Champions League. 

Klik hier of op de afbeelding om te vergroten.  

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner