01.09.2018 17:10

Liverpool kent beste start ooit in de Premier League

Liverpool kent een droomstart in de Premier League: vier gespeeld, vier zeges. Ook Leicester City werd zaterdagmiddag verslagen: 2-1. The Reds kregen pas hun eerste tegendoelpunt in het nieuwe seizoen.

Via Sadio Mané en Roberto Firmino was Liverpool voor rust al op een marge gekomen van twee doelpunten: 2-0. In de wedstrijden tegen West Ham United (4-0), Crystal Palace (2-0) en Brighton & Hove Albion (1-0) hield doelman Alisson Becker zijn doel schoon, maar door een enorme blunder van hem werd het toch nog heel spannend.

Met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in het veld trok Liverpool nog wel de drie punten over de streep. Daarmee kent de ploeg van trainer Jurgen Klopp de beste start in de Premier League ooit. Nog niet eerder behaalde de ploeg twaalf punten uit vier wedstrijden.

Nog een lange weg te gaan
Vóór de invoering van de Premier League kende Liverpool een nog veel betere start. Onder leiding van manager Kenny Dalglish won Liverpool de eerste acht wedstrijden van het seizoen 1990/1991. De eerste nederlaag werd pas in december geleden tegen Arsenal. Genoeg voor het kampioenschap was het niet. The Gunners eindigden met negen punten voorsprong op achtervolger Liverpool. Er is dus nog een lange weg te gaan, maar Liverpool hoopt dat seizoen op alle fronten te evenaren, aangezien er toen geen enkele prijs werd gepakt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner